Duosprong

Een duosprong of tandemsprong is de ideale manier om kennis te maken met de vrije val!

Wil je ook eens een duosprong maken?

Een duosprong of tandemsprong, een unieke ervaring!

Je hoort het vaak: “Uit een vliegtuig springen, het is iets wat we allemaal wel eens moeten gedaan hebben in ons leven”. Bij een duosprong (ook wel tandemsprong genoemd) maak je samen met een ervaren instructeur een parachutesprong uit het vliegtuig. Het is de manier bij uitstek om kennis te maken met de vrije val.

Wanneer u arriveert in Paraclub Namur in Temploux bij Namen zal je je eerst moeten inschrijven. Dit gebeurt in het manifest. De instructeur waarmee je zal springen komt je halen en zal samen met jou de volledige parachutesprong overlopen, de vlucht in het vliegtuig, de vrije val, de juiste houding en landing, alles komt aan bod. Er zijn steeds Nederlandstalige instructeurs aanwezig in het centrum.

Nadien zal je een overall krijgen en zal de instructeur je een harnas aandoen. Je bent nu klaar voor de sprong. Vervolgens ga je samen met de instructeur naar het vliegtuig.

De vlucht duurt ongeveer 20 minuten om 4000 meter te bereiken. Tijdens de vlucht kan je reeds genieten van het prachtige uitzicht over België. Je ziet de Maas, de stad Namen en bij mooi weer zelfs Brussel en Luik. De instructeur zal je nu stevig vastmaken en samen met jou de parachutesprong nog eens overlopen. Op 4000 meter gaat de deur van het vliegtuig open en zal je eerst de andere parachutisten het vliegtuig zien verlaten, jullie springen steeds als een van de laatsten. Jullie begeven zich naar de deur, nemen de juiste houding aan en … verlaten het vliegtuig.

De vrije val geeft een fantastisch gevoel, je kan gewoon ademen en lachen zoals op de grond. De videoman zal de hele tijd bij jullie blijven om deze momenten op film of foto vast te leggen. De vrije val duurt ongeveer 50 seconden.

Op 1500 meter hoogte opent de instructeur het valscherm. Vanaf nu kan de videoman jullie niet meer volgen, je zal hem terug zien bij de landing! Indien je dit wenst mag je zelf de parachute besturen, de instructeur zal je hier bij helpen. De vlucht onder parachute zal ongeveer 5 minuten duren. Jullie landen vlak bij familie of vrienden.

Proficiat, je bent net uit een vliegtuig gesprongen! Een ervaring die je nooit meer zal vergeten…

Indien je je parachutesprong hebt laten filmen zal de videoman de DVD klaarmaken. In afwachting kan je samen met familie of vrienden een glaasje drinken op ons terras of in de bar. Nadien kunnen jullie samen de video van je sprong bekijken.

Alle sprongen gaan door in Paraclub Namur, één van de gezelligste clubs van Belgie.

De vrije val
De instructeur land met de parachute
Wil je ook eens een duosprong maken?
Of wil je iemand een cadeaubon geven?