FAQ

Veelgestelde vragen

Kan iedereen springen?

Bijna iedereen kan een duosprong maken. Er staat geen leeftijd op, het kan van 9 tot 99 jaar. Voor minderjarigen is een toestemming van de ouders vereist. Het maximumgewicht voor een duosprong is 95 kg. Je moet ook groter zijn dan 140 cm.
Indien je twijfelt over gezondheidsredenen kan je steeds je huisarts raadplegen.

Voor een initiatiesprong moet je minimum 15 jaar zijn, minderjarigen hebben ook hier toestemming van de ouders nodig. Bovendien heb je voor een initiatiesprong ook een medisch attest nodig van de huisarts. Het maximumgewicht voor een AFF-sprong is 90 kg.

Moet ik speciale kledij dragen?

Je hoeft geen speciale kledij te dragen. Doe gewoon iets aan waar je je gemakkelijk in voelt. Je krijgt van ons een speciale overall. Uiteraard is het moeilijk om een duosprong te doen op naaldhakken of in een rok.
Schoenen met haakjes aan (zoals bij wandelschoenen) zijn verboden.
Als het wat kouder weer is breng je best handschoenen mee.

Ik draag een bril, is dit een probleem?

Nee hoor, we hebben speciale brilletjes om over jouw bril te dragen. Indien mogelijk zijn lenzen is natuurlijk altijd beter.
Verwittig in ieder geval de instructeur waarmee je zal springen.

En wat als ik hoogtevrees heb?

Wel, hoogtevrees bestaat niet in het vliegtuig of tijdens de vrije val. Dit komt omdat je niet verbonden bent met de aarde. Kom het uitproberen en je zal zien dat we gelijk hebben 🙂

Hoe lang duurt een duosprong?

U moet 30 minuten rekenen voor de briefing, 20 minuten vlucht en nog een 5 tal minuten vrije val en vlucht onder de parachute. Natuurlijk moet het vliegtuig af en toe gaan tanken, of kan er wat standby zijn door de luchthaven op Charleroi.
Reken voor alle zekerheid een 3 à 4 uur.

Wat als het slecht weer is?

Indien de weersomstandigheden het niet toelaten om te springen kan je de sprong uitstellen naar een andere dag. We maken gewoon een nieuwe afspraak. Een cadeaubon blijft één jaar geldig.

Heb je nog een andere vraag?

Contacteer ons dan via het contactformulier.